На Дніпропетровщині будуть цифровізовані 10 громад

У проєкті «Цифрові стратегії розвитку громад» беруть участь 10 громад Дніпропетровщини: Божедарівська, Губиниська, Гречаноподівська, Магдалинівська, Миколаївська, Обухівська, Синельниківська, Слобожанська, Троїцька та Чернеччинська.

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Всі громади мають різний рівень цифровізації. Від початкового — до розвиненого. На сьогодні кожен учасник проєкту визначив, що необхідно громаді для її інформатизації в першу чергу. Десь це відкриття ЦНАПУ, а десь — підключення до швидкісного інтернету соціальних об’єктів», — сказала голова ГО Digital Dnipro Region Олівія Ланская.

Усі 10 територій створили робочі групи. Разом з експертами ГО Digital Dnipro Region провели аналіз рівня підключення соціальних об’єктів до мережі Інтернет, визначили рівень обізнаності працівників соціальної сфери з цифрової грамотності та кібербезпеки.

Серед найпопулярніших напрямків інформатизації, які визначили в громадах, – впровадження інструментів е-демократії ( е-звернення, е-петиції, е-консультації, громадський бюджет), створення точок доступу до Wi-Fi у громадських місцях та навчання працівників.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.