Сокирянська громада створила Музей пам’яті подій російсько-української війни

У Сокирянах запрацював новостворений музей пам’яті подій російсько-української війни.

Серед експонатів речі загиблих, книга з прожитих історій воїнів, яких більше немає, уламки ракет та українські прапори з фронту. 

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Ініціатива створення музею належить працівникам відділу культури і спорту Сокирянської міської ради на чолі з керівником Євгеном Пленгеєм. Її реалізацію підтримав і міський голова Василь Козак.

«Війна змінила кожного з нас, в душі кожного вона залишила свій слід. Ідея створення музею пам'яті — це бажання показати і навіки запам’ятати наслідки вторгнення росії на територію незалежної України у XXI столітті», — пояснює Євген Пленгей.

Речі, що нині стали експонатами музею, належали воїнам, які загинули на фронті. Також тут створили особливу Книгу пам’яті, де зібрані світлини та історії захисників, і галерею міст-героїв. Відвідувачі можуть побачити й рештки крилатої ракети, що влучила в об’єкт, розташований на території громади, українські прапори з підписами та побажаннями воїнів, надіслані з передової, та інші речі, які описують цю війну. 

Окремо розміщена інсталяція, присвячена пам’яті дітей, вбитих російськими військами. Стіни музею розписали викладачі місцевої художньої школи. Малюнки показують сміливість українців, з якою вони уже рік борються проти окупантів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.