На Житомирщині селяни організували ярмарок на підтримку ЗСУ

У селі Ходорків Попільнянської громади напекли і приготували домашніх смаколиків та організували благодійний ярмарок, аби зібрати грошей на допомогу ЗСУ.

Ярмарок відвідали близько сотні людей — не лише жителі Ходоркова, а й навколишніх сіл.

Про це повідомляє Суспільне.

«Минулого разу ми зібрали у липні близько 16 тисяч гривень. Люди теж докладаються і поза ярмарком: хтось дає волонтерам домашню картоплю, хтось віддає м’ясо, а хтось готує тушонку. Ми передаємо все це волонтерам і вони везуть усе це на схід. У нас в громаді 13 сіл — хто збирає 20 тисяч, хто 30 тисяч —усі задіяні» – розповіла Світлана Ярош, староста села Ходорків.

Домашні смаколики, солодощі, печена на багатті картопля та рибальська юшка — усе це було на ярмарку, до якого громада села готувалася кілька днів. Хтось готував вдома, а хтось як місцевий житель Володимир Зінчук куховарив одразу на ярмарку. Чоловік готував два казани рибальської юшки. Жодних секретів приготування, каже, не має, головне — додати побільше риби. Володимир говорить, що нині кожен має допомагати українській армії хто чим може.

За словами жителя Ходоркова Романа, якщо кожен придбає на ярмарку товару хоча б на 100 гривень, це вже буде суттєвою підтримкою для військових.

Такий ярмарок у Ходоркові проводять не вперше, але й без того, жителі Ходоркова допомагають армії.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.