У Бродах на Львівщині встановлять туристичні скульптури

На Львівщині планують позначити туристичні об'єкти скульптурами. Для Бродів обрали персонажа бобра  — пана Бобринського. Ця тваринка колись була зображена на гербі району.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Фейсбук Бродівська міська рада.

Місто Броди є одним із п’яти в Україні, які відібрали для проекту, що реалізує Асоціація сільських, селищних рад та об’єднаних громад України

«Ви чули про ідею маркування туристичного маршруту малими скульптурами у Вроцлаві, де гноми зустрічають туристів у різних куточках міста, презентуючи цікаві об’єкти, послуги чи бізнес-пропозиції? Наша команда розробила маршрут, героя, його ролі. Працюємо над технічним завданням. Художники та скульптори візуалізують його. Плануємо надати цьому герою роль провідника нашим містом  — з певною харизмою та своїми історіями», — зазначено в повідомлені.

Спочатку за кошти міста планують встановити 12-15 фігур бобрів висотою 30-35 см, також долучатимуть до проекту приватний бізнес. Кожна скульптура буде позначена QR-кодом з інформацією про місце, де її встановили. Бобрів розмістять на шляху екскурсійного маршруту, для розваг туристів організують квест з їхнього пошуку.

«Це буде бобер у різних іпостасях, позах, з різною мімікою, харизмою. За посиланням на QR -коді розповідатиме різними голосами про місця, біля яких буде стояти. Всі локації будуть додані у туристичний маршрут, його можна обійти пішки. Постать бобра обрали тому що у нас болотиста місцевість, бобер був зображений на геральдиці Бродівщини. Його можна використати і гарно обіграти у сувенірній продукції», — пояснила фахівець міської ради, Мирослава Островська.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.