Селище Олиця готується стати туристичним центром Волині

У селищі Олика обрали пріоритетним завданням його розвиток як туристичної перлини Волині, тому тут відновлюють пам’ятки, знакові місця та запрошують туристів, інформує Луцька райрада.

Наразі триває реставрація Костелу святих Петра і Павла за підтримки польського уряд та фонду культурної спадщини. Нещодавно була організована толока, де місцева влада разом із місцевими мешканцями розчистили оборонні вали відомого Замку князів Радзивілів.

Туристи можуть подивитися в Олиці багато визначних пам’яток: в’їзна (Луцька) брама міських укріплень, зведена у 1630-х роках, Свято-Троїцька церква (1886 р.), Колегіальний костел Святої Трійці (1640 р.), Костел святих Петра і Павла (1450р.), Замок Радзивілів (1564 р.) тощо.

А наприкінці червня в Олиці відбувся масштабний фестиваль «Олицька переберія», який зібрав кілька тисяч місцевих мешканців та гостей.

«Олика багата історією і має перспективне майбутнє. Над її туристичною привабливістю ми вже почали працювати спільно із науковцями, народними депутатами, обласною, районною радами. Підтвердженням цьому є Фестиваль «Олицька переберія», — сказав голова Олицької громади Олександр Прендецький.

Зі сцени гостей Фестивалю в Олиці розважав військовий оркестр та виконавці з Луцька, Києва, Харкова, а хед-лайнером став гурт Kozak System. На території Замку та за його межами гостей розважали майстер-класами, середньовічними танцями  та показовими лицарськими виступами. 

Чимало відпочинкових зон було передбачено і для дітей.

Крім того, на ярмарку Фестивалю місцеві умільці презентували свою продукцію та частували гостей свята.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.