На Чернігівщині селяни відновили місцевий ставок

Ентузіасти села Травневе Чернігівської області взяли під контроль місцевий ставок. Небайдужі рибалки ініціювали зариблення водойми й організували суспільний нагляд за нею, щоб усе було за правилами спортивної та любительської риболовлі.

Про це пише ЧеЛайн.

 «Як кажуть, скинулися, придбали молодь риби та зарибнили водойму. Таких зарибнень здійснили кілька — і ставок отримав 0,5 т карасів і ще 0,5 т коропів, білих амурів і товстолобів. Окрім цього, запускали щук і раків. Водойма має непогану популяцію аборигенних видів риб, а ще в ній водиться екзотичний американський сонячний окунь», — зазначив Павло Дубровський, місцевий житель.

Між тим, у соцмережі люди, які не знали, що таке американський сонячний окунь, почали висловлювати припущення, що це хижак, який знищить іншу рибу. 

«Перший рік виявився найважчим для організаторів. Доводилося прибирати узбережжя, встановлювати інформаційні стенди, пояснювати гостям ставка, що ловити так, як звикли — безконтрольно і безмежно, — більше не вдасться, а ловити доведеться за правилами. Чимало зусиль вклали чоловіки й у ремонт гідротехнічних споруд — шлюзів і дамби»,  — повідомляє пан Павло. 

Небайдужі городнянці запевняють, що піклуються про цю водойму не стільки для себе, скільки для наступних поколінь, бо вже неодноразово поставали перед проблемою, коли дітям ніде показати, як ловити рибу, бо риби у водоймах немає. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.