На Кіровоградщині створили комунальне підприємство Комфортне село

У Долинській громаді Кіровоградської області створили комунальне підприємство «Комфортне село». Його працівники будуть працювати спільно зі старостами для доброустрою сільської місцевості.

Комунальне підприємство буде косити траву, обкошувати узбіччя, гілки дерев, що виходять на проїжджу частину, прибирати парки, кладовища та території, в яких відсутні власники. Також доглядати за дитячими майданчиками, ремонтувати вуличне освітлення та вивозити сміття з несанкціонованих сміттєзвалищ.

Про це повідомляє Суспільне.

«До створення комунального підприємства доброустроєм у селах займались старости, які брали техніку, що працює в місті й виконували потрібні роботи. Запит населення був колосальний. Люди постійно звертались за цим в усній формі та писали на Facebook», — повідомив міський голова Долинської Євгеній Звіздовський.

В «Комфортному селі» працюватимуть десятеро людей. З техніки вони використовуватимуть трактори, самоскиди й косарки. Спільно з адміністративною комісією працівники будуть обстежувати занедбані обʼєкти, аби реальні власники дотримувались порядку.

За словами міського голови, для звернення до комунального підприємства «Комфортне село», потрібно зателефонувати за номером: 0664367076.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.