На Закарпатті побудували житло для переселенців

Для вимушених переселенців в селі Ізки, що на Закарпатті, побудували житло на 27 місць. Нині там вже мешкають 18 людей, інформує Суспільне.

На кожному поверсі двоповерховому будинку в селі Ізки Хустського району, який реставрували для вимушених переселенців, є кухня, ванна кімната, туалет та спальні. Перших мешканців у шелтер заселили в листопаді минулого року. 

Притулок для вимушених переселенців відремонтували та облаштували за спільною програмою представників Міжнародних гуманітарних організацій «Людина у скруті» та «Людина в біді Чеська Республік», а також та місцевої влади.

«Ми отримали грант від організації «Людина в біді Чеська Республіка», яка попросила нас займатися логістичними питаннями, закупівлями і облаштуванням цього притулку. З нашого боку це трохи більше 20 тисяч євро. Організація «Людина в біді Чеська Республіка» витратила 80 тисяч євро на реновацію», — розповіла координаторка програми «Шелтер» Ольга Джуган.

Ремонт даху та фасаду будинку робили за гроші з місцевого та обласного бюджетів. Закарпатська ОВА виділила на цей проєкт майже мільйон 500 тисяч гривень.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.