Житель села Козаровичі відбудовує хату після падіння російського гелікоптера

На початку повномасштабного вторнення росії у селі Козаровичі Київської області українські військові збили російський гелікоптер. Однак, на жаль, він впав на два житлових будинки. Господар одного з них — Василь, за рік після події, вже наново звів будинок, перекрив дах та часково налагодив опалення, ідеться у сюжеті блогера Руслана Горового на youtube-каналі.

Падіння гелікоптера знищило два сусідніх будинки: один повністю, інший знищило вибуховоюхвилею.

«Сам все зробив! Ніхто не допомагав жодного цвяха забити. Вже і груба топиться», — каже господар. 

Як стало відомо, у момент падіння гвинтокрила дружина Василя була вдома, а він був за кордоном. З поверненням чоловік намагався отримати якусь допомогу на відбудову, але зрозумів, що треба власними силами будувати.

Раніше Zemliak.com писав про фермера Олександра Кривошея з села Козаровичі,  що відновлює власне господарство на Київщині, яке було окуповане росіянами. 

Саме село опинилось в окупації з перших днів. 

Під час боїв поруч з селом була дамба, на якій знищили насосну станцію. Від так вода з водосховища розлилась та утворила нове море «Ірпіньське» — річка залила торф'яні луки, міст через неї в парі кілометрів теж підірвали. 

Населений пункт перебував під контролем окупантів з початку березня. Трохи на південь від села знаходиться гребля та водонасосна станція, що перекачує воду з річки Ірпінь у Київське водосховище. В перші дні російського вторгнення гребля була двічі підірвана силами оборони України аби пустити воду в заплаву Ірпеня та унеможливити прохід військової техніки через греблю. 

Українським захисникам вдалось відбити всі атаки ворога та не пропустити його до столиці. А вже 1 квітня у селі підняли український прапор.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.