Чернівецька міська рада за рік перерахувала на армію понад 200 млн грн

Майже 400 мільйонів гривень торік спрямували з обласного та місцевих бюджетів на Буковині на підтримку військових. Найбільше — з бюджету Чернівецької міської ради — понад 200 мільйонів гривень.

Про це інформує видання Шпальта.

Упродовж 2023 року з місцевих бюджетів області на підтримку діяльності підрозділів тероборони, військових частин Чернівецького гарнізону та інших військових частин спрямували 388,5 мільйонів гривень. Це 4,9% від обсягу власних надходжень місцевих бюджетів області.

Фінансову підтримку надали 17 військовим частинам і Чернівецькому територіальному центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) на суму 314 мільйонів гривень. 

Також придбали силам оборони автомобілі, БПЛА, будівельні та паливно-мастильні матеріали, генератори, автошини, засоби зв’язку, запчастини тощо на суму 74,5 мільйони гривень. Варто зазначити, що обидві суми — це видатки з обласного та місцевих бюджетів разом узятих.

«У 2024 році з бюджету Чернівців на підтримку військових планують спрямувати лише 150 млн грн. Цьогоріч бюджет Чернівецької громади через припинення військового ПДФО до громад не доотримає понад 730 млн грн. Це становить понад 20% фінансового ресурсу громади», — повідомляє видання. 

За інформацією Чернівецької обласної ОВА, з місцевих бюджетів серед територіальних громад области найбільше на ЗСУ передали: 

  • Вікнянська сільська 45,8 млн грн
  • Сторожинецька міська 26,1 млн грн
  • Берегометська селищна 15,4 млн грн
  • Новодністровська міська громада 13,5 млн грн

Водночас, командир 107-ої бригади полковник Цісак каже, військова частина 107 ОБР ТРО не отримувала жодної підтримки від Чернівецької ОВА з червня 2022 року. ОВА тільки передають нам те, що купують волонтери й підприємці.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.