В Україні буде створено Реєстр осіб постраждалих внаслідок російської агресії

У Верховній Раді планують розглянути та прийняти вцілому законопроєкт №10256 «Про облік осіб, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України».

Документом передбачено створення Реєстру осіб постраждалих внаслідок російської агресії.

Про це повідомили у Національному пресклубі «Українська перспектива».

«Ми чудово розуміємо, що одним із наслідків збройної агресії російської федерації проти України є порушення прав українців на життя та здоров’я», — повідомила заступниця Міністерки соціальної політики України Уляна Токарєва.

У законопроєкті по Реєстру зазначено, що мають бути надані і докази того, що людина постраждала від збройної агресії російської федерації. Не лише по СНПК, але й по всіх інших питаннях. І це передбачає, звісно, комунікацію постраждалої особи, наприклад, з лікарем для того, щоб засвідчити факт насильства, або з іншими фахівцями.

Головним комітетом у ВРУ з розгляду законопроєкту № 10256 визначено Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Наразі вже відбулося засідання Комітету щодо розгляду та обговорення законопроєкту, за його результатами  прийнято рішення включити законопроєкт до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України та — за наслідками розгляду — у першому читанні прийняти його за основу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.