Громади можуть відкрити власний Центр життєстійкості

З метою підтримки психологічного здоров'я жителів громад, планується запустити проєкт Центр життєстійкості у громадах.

Це — безбар’єрні та безпечні простори, де на постійній основі надаватиметься психосоціальна підтримка будь-якому мешканцю громади, проводитимуться індивідуальні консультації, тренінги та навчання для подолання негативних наслідків стресу. 

Про це повідомили на головному сайті Astarta.

«Закликаю долучатися до програми і нових партнерів: бізнеси, громадські організації, волонтери, фонди, щоб створити такі простори у кожній українській громаді», – зазначив Віктор Іванчик, засновник та СЕО компанії.

Також в центрах надаватимуться інші послуги: перша правнича допомога, консультації працівників служб зайнятості, підтримка для ветеранів та їхніх родин тощо. У фокусі Програми життєстійкості – мешканці громад. 

«Головна умова для громад — підготувати та утримувати приміщення для надання послуги. Надавачем послуги, роботу якого оплачує держава, може бути як громадська організація, так і комунальна установа», — зазначили організатори.

В реалізації проєкту, окрім громад, можуть брати участь бізнес та громадський сектор. 

Реалізувати проєкт вдалося Міністерством соціальної політики спільно з партнерами — агропромхолдиногом «Астарта-Київ» представництвом міжнародного фонду UNICEF в Україні, Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ, урбан-бюро «Big City Lab» та агенцією «Ruban Litvinova Social Impact Agency».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.