В Києві інклюзивна соціальна пекарня щодня готує тисячі безкоштовних хлібин

Понад 6 років соціальне підприємство Good Bread from Good People дає роботу людям з ментальною інвалідністю. Владислав Малащенко, засновник інклюзивної пекарні, зібрав команду і вже на кінець 2023 року команда Good Bread налічує майже 40 людей та випікає 2000 хлібин на день. 

За весь час повномасштабної війни соціальне підприємство приготувало та передало понад 400 000 хлібин на деокуповані та прифронтові території.

Про це інформує видання Наш Київ.

Влітку 2023 року У Дарницькому районі Києва відбулось відкриття простору для людей з ментальною інвалідністю GoodBread.Hub.

У чотирьохповерховому просторі побудували пекарню, артмайстерню.

До війни вони пекли хліб, кекси, круасани та інші кондитерські вироби, які можна було замовити гуртом або придбати особисто. За цей час пекарня переїжджала по Києву, а її розміри не дозволяли команді замахнутися на масштабні ідеї.

«Випічкою займаються люди з ментальною інвалідністю: з синдромом Дауна, аутизмом, шизофренією та іншими психічними розладами. Сьогодні в команді їх 26», — розповів Влад, бренд-менеджер Good Bread From Good People.

Більшість хліба їде на прифронтові території: Авдіївка, Нью-Йорк, Харківська та Запорізька області. Якщо до початку повномасштабного вторгнення пекарня працювала з комерційними замовленнями, то сьогодні це переважно волонтерська робота. Good Bread From Good People підтримують багато благодійних та громадських організацій, зокрема евакуаційну команду «Не самі», БФ «Життєлюб», «Кароліна». Приватні замовлення беруть мінімально.

В майбутніх планах відкрити столярну, цех для обідів для бездомних та кімнати підтримуваного проживання.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.