Леськівська сільрада створила Veteran Hub

У Леськівській громаді на Черкащині переможці конкурсу соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!»  відкрили Veteran Hub для адаптації до цивільного життя демобілізованих військовослужбовців та ветеранів, та допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Про це повідомила пресслужба МХП.

«Проєкт має на меті виявити потреби відповідної категорії населення на місцях та створити всі умови для соціальної підтримки та допомогти в реабілітації. На його реалізацію громада отримала грант у сумі 100 тис. грн. від Фонду Ще стільки ж на умовах співфінансування спрямували з місцевого бюджету», — ідеться у повідомленні.

Простір облаштували на базі КЗ «Центр надання соціальних послуг» Леськівської сільської ради в приміщенні старостату с. Худяки. 

За словами директорки Центру Зої Письменної, до ветеранського хабу мають змогу звертатися не лише ветерани та їхні родин, внутрішньо переміщені особи, а й всі потребуючі жителі громади. Адже у межах реалізації проєкту для реабілітації маломобільних верств населення були придбані ходунки, тростини, милиці. Засоби реабілітації жителям громади видаватимуть на безоплатній основі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.