Законопроєкт про накопичувальні пенсії розглянуть найближчим часом

В понеділок 17 квітня у парламент внесли законопроєкт 9212 про накопичувальне пенсійне забезпечення, який розглянуть на найближчому засіданні.

Про це стало відомо з сайту Верховної Ради України.

«Проект Закону України “Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення” розроблено з метою трансформації системи пенсійного забезпечення громадян України шляхом створення додаткової опори – обов’язкової накопичувальної системи, яка дозволить здійснювати громадянам додаткові індивідуальні пенсійні накопичення на старість», — ідеться в поясювальній записці.

Зазначається, прийняття законопроекту має на меті надати громадянам України вже з 1 січня 2023 року можливість формувати обов’язкові особисті пенсійні накопичення, за рахунок яких вони у майбутньому одержать додаткове, до їх пенсій із солідарної системи, джерело пенсійних виплат, що певною мірою покращить їх забезпечення у старості

Наразі в Україні діє солідарна пенсійна система, за якої роботодавці платять внески за працівника до Пенсійного фонду України (ПФУ). Ці кошти йдуть на виплати пенсій нинішнім пенсіонерам.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.