Для ветеранів запрацює електронне посвідчення

Нещодавно запрацював Закон про Єдиний державний реєстр ветеранів та їхнє електронне посвідчення. Ветеран зможе використовувати посвідчення у цифровому вигляді — воно є повним аналогом документа у формі книжечки, пише Вісті Придністров'я.

«Зараз в Україні нараховуються понад 1,5 млн громадян, які можуть мати посвідчення ветерана чи, на кого поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни» — це як ті, хто нині воює, так і постраждалі учасники Революції гідності та родини загиблих», — ідеться у повідомленні. 

Всі вони можуть отримати електронне посвідчення ветерана. Сформувати його можна за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг чи через мобільний застосунок.

Е-документ міститиме відомості про особу, її фото та унікальний ідентифікаційний код. Таке посвідчення — лише частина діджиталізації ветеранських послуг. Єдиний реєстр ветеранів дасть змогу автоматизувати обмін інформацією з іншими базами даних державних та місцевих органів влади. 

«Парламент зробив важливий крок до впровадження електронного посвідчення ветерана. Нарешті налагоджено автоматизований обмін інформацією між Єдиним держреєстром ветеранів та іншими базами даних, які є у держорганах», — зазначила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Усі ветерани зможуть створити особисті кабінети, де будуть отримувати довідкову інформацію щодо пільг та оформлювати їх, не виходячи з дому. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.