Садівникам розповіли про захист яблук від червивості

Під час огляду яблук важливо ретельно перевіряти як листя на наявність мурах та попелиці, так і самі зав'язі. Якщо маленькі яблука вже мають коричньовий отвір, то це плодожерка — гусениця - шкідник, який вражає плоди, що призводить до псування.Ефективним препаратом проти яблуневої плодожерки є Вирій: інсектицид контактно-кишкової та  системної дії. 

Про це розповіли експерти Superagronom.com.

Особливість тіаклоприду, активної речовини  препарату Вирій, полягає в тому, що він є безпечним для бджіл, це дає можливість використовувати інсектицид  безпосередньо під час цвітіння. Також може бути застосований проти яблуневого квіткоїда, сірого брунькового довгоносика, оленки волохатої.

«Гусениці деякий час тримаються на поверхні плода, після чого вгризаються в м’якуш, заплітаючи вхідний отвір павутиною і недогризками. Живлячись під шкірочкою плода 2 – 3 доби, гусениця вигризає невелику камеру, в якій вперше линяє. Потім прогризає звивистий хід, в якому линяє вдруге. Наступне, третє линяння, відбувається в насінній камері, де гусениця живилась насінням. Після цього плід відпадає. Так відбувається ще з 1-2 плодами», — кажуть знавці.

Заходи захисту від яблуневої плодожерки:

  • збирання і знищення залишків пакувального матеріалу після закінчення збирання плодів
  • очищення відмерлої кори зі штамбів і сучків на старих деревах
  • осіння оранка міжрядь і обробіток ґрунту в пристовбурних кругах
  • дезінсекція тари, сходів плодосховищ
  • проведення обприскування інсектицидами.

Таким чином, садівник може не дочекатись дозрівання плодів, якщо вчасно не провести обробку від гусіні.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.