Експерти озвучили закупівельні ціни на молочну сировину

Ціни на молоко-сировину в Україні станом на 9 травня знизились на 22-40 копійок, порівняно з квітнем. Виробники знижують ціни на сировину у зв’язку з триваючим слабким попитом на молочну продукцію на внутрішньому і зовнішніх ринках. 

Певним чином на зміну цін вплинули сезон великого молока і перешкоди для експортних поставок транзитом через ЄС внаслідок страйків транспортних компаній в Польщі.

Про це повідомляє Георгій Кухалейшвілі, аналітик Асоціації виробників молока.

«Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку знизилась до 11,73 грн/кг без ПДВ, що на 40 копійок менше ніж у квітні. Діапазон цін на цей ґатунок в господарствах варіюється від 10,50 грн/кг до 12,50 грн/кг. Верхня межа діапазону цін залишилася незмінною, але нижня межа опустилася на 34 копійки», — повідомив Георгій Кухалейшвілі.

Повідомляється, вищий ґатунок також подешевшав на 40 копійок порівняно до минулого місяця. В середньому ціна на молоко цього ґатунку склала 11,73 грн/кг без ПДВ, а діапазон коливався від 10,00 до 12,10 грн/кг без ПДВ, як і в квітні. 

Середня ціна на молоко першого ґатунку знизилась на 22 копійки, порівняно з квітнем, і склала 11,42 грн/кг без ПДВ. Мінімальна ціна в господарствах складала 9,50 грн/кг і знизилась на 50 копійок порівняно до минулого місяця. Максимальна ціна на перший ґатунок склала 11,22 грн/кг, що на 58 копійок менше, ніж в квітні. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.