Громада на Хмельниччині вирощує власну розсаду для селян

За підтримки U-LEAD у Теофіпольській громаді, що на Хмельниччині, побудують тепличне господарство. Жителів громади планують забезпечити власною розсадою, що збільшує можливість власного забезпечення овочами.

Будівництво планують за проєктом «ХАБ розвитку овочівництва у Теофіпольській територіальній громаді».

Про це інформує проект U-LEAD. 

«Овочі, вирощеними місцевими виробниками — це всього 10-15% від потреб громади, а понад 80% овочевих культур ввозяться з інших областей України або імпортуються з-за кордону. В умовах повномасштабної війни така ситуація загрожує продовольчій безпеці, тому цим проєктом вони сформують власну базу вирощування овочів», — коментує Дмитро Василенко, керівник регіонального офісу в Хмельницькій області.

Впроваджуватиме проєкт громадська організація «Територія нових змін». Головна його мета — підвищити здатність комунального підприємства «Теофіпольлісвод» вирощувати основні групи розсади та овочів у теплицях. 

В рамках проєкту передбачається:

  • створення тепличної інфраструктури площею до 500 квадратних метрів
  • навчання персоналу
  • реалізації пілотних заходів з вирощування овочів.

Також експерти проаналізують наявні потреби і запити вразливих категорій населення. Безоплатно надаватимуть саджанці для індивідуального вирощування на присадибних ділянках, а економічно активним домогосподарствам і малим фермерським господарствам громади надаватимуть посадковий матеріал та навчатимуть працівників.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.