30 березня Сад-город

Досвідчені городники розповіли про користь пива для розсади

Під час вирощування розсади більшість городників радять використовувати настій на дріжджах. Щоб не гаяти час на приготування розчину, достаньо використати звичайне пиво. В цьому напої містяться калій, фосфор і азотисті речовини. А також добре відома бурштинова кислота, яка в такому вигляді засвоюється рослинами навіть краще, ніж з таблеток, пише Ukr.media. 

Приготувати ж пивну підгодівлю вкрай просто: в 10 л води розести 0,5 л світлого пива. 

«Пиво найкраще брати найдешевше, бо саме в ньому міститься найбільше амінокислот, від яких більш дороге пиво очищають, бо вони можуть згубно позначатися на смаку напою», — додали досвідні городники.

 Поливати таким добривом можна рослини на будь-якій з фаз розвитку: від розсади до плодоношення. У нерозбавленому ж пиві можна замочити насіння перед пророщуванням і посадкою.

«В пиві містяться аланін, що підвищує стійкість рослин до посухи, аспаргінова кислота, стимулююча проростання насіння, глутамінова кислота, що сприяє «засвоєнню світла», пролін, що діє як антистрес», — кажуть експерти.

Та найголовніше те, що в пиві активований водою і киснем кореневий зародок ячменю виділяє рослинні гормони — гіберелову кислоту і ауксини, які сприяють здоровому розвитку рослин.

Читайте також: