Жителі села Мишів намагаються перешкодити будівництву церкви московського патріархату

У селі Мишів на Волині хочуть побудувати церкву УПЦ МП. Більшість місцевих мешканців — проти будівництва. Вони кажуть, що не дадуть цього зробити.

Про будівництво стало відомо з видання Волинська служба новин.

«26 березня жителі Мишева прогнали від будинку, у якому відбуваються служби УПЦ МП, трактора. Адже більшість жителів села, мовляв, проти цього будівництва і не дадуть йому навіть розпочатись», — повідомив воїн 14 бригади, колишній очільник Іваничівської райради, а нині депутат Володимирської райради Віктор Вілентко.

Повідомляється, архітектурно-будівельних дозволів в прихильників Московського Патріархату на будівництво церкви немає і бути не може. До того ж, за словами місцевого жителя Володимира Матвіюка, в житловій зоні ніхто не міг дати дозволу на будівництво культової споруди. Та й перспективного плану розвитку села також, мовляв, немає.

До слова, громада села ще у лютому 2019 року зі скандалом перейшла до ПЦУ. Жителі села протягом року ніяк не могли поділити храм. Прихильників ПЦУ зі священником з лютого 2019 року не пускали в церкву проводити богослужіння. Прихильники УПЦ розповідали, що більшість парафіян храму не голосували за перехід, тому церкву не віддадуть. 

Згодом 1 березня 2020 року тут відбулося перше архієрейське Богослужіння громади у юрисдикції Православної Церкви України. Цього дня парафію відвідав владика Матфей, з архіпастирським візитом.

Однак прихильники московського патріархату продовжили збиратися на спільні богослужіння в житловому будинку. А ось тепер захотіли побудувати власний храм.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.