СБУ повідомила про підозру патріарху РПЦ Кирилу

Cлужба безпеки та Офіс Генерального прокурора зібрали доказову базу, що очільник РПЦ Володимир Гундяєв (відомого як Кирил), сприяє збройній агресії РФ та заперечує воєнні злочини окупантів, повідомляє пресслужба СБУ.

«Для поширення пропаганди він масово використовує підконтрольні йому релігійні громади РПЦ на території рф, а також представників УПЦ (МП) в Україні», — повідомили в СБУ.

За даними слідства, московський патріарх входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва Росії та один із перших публічно підтримав повномасштабну війну проти України. Для поширення пропаганди він масово використовує підконтрольні йому релігійні громади РПЦ на території РФ, а також представників УПЦ (МП) в Україні.

Крім того, патріарх неодноразово давав коментарі пропагандистам з центральних телеканалів росії, в яких підтримував агресивну політику кремля і закликав вірян об’єднатися у війні проти України. Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти злочинної діяльності патріарха РПЦ.

Повідомляється, ривають комплексні заходи для притягнення фігуранта до відповідальності за злочини проти України.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.