Пенсіонер з Чернігівщини відновлює покинуту стару церкву

Уродженець села Бігач, що на Чернігівщині, 72-річний пенсіонер Віктор Остапенко продав батьківську хату, щоб відбудувати майже 200-річну церкву. 

Про це повідомляється у сюжеті Суспільного.

В селі у пенсіонера залишилася хата батьків, яку він продав за 40 тисяч гривень, щоб почати відбудовувати церкву, а ще понад 100 тисяч зібрав серед знайомих і друзів, які повірили у його ідею відновити храм.

«Це одне з того, що в тебе було найдорожче, це те що пов’язувало тебе з селом і храмом, з друзями, це було те саме гніздечко, де ми сім’єю своєю росли», — сказав Віктор Остапенко.

Свято-Троїцькій церкві майже 200 років. Її збудували у 1831 році, а у 1964 році закрили. Згодом церкву використовували під склад для добрив. Це тривало роками, Свято-Троїцька церква почала руйнуватися. Віктор Остапенко хотів відновити приміщення, у 2008 році подав проєкт на реконструкцію церкви, але грошей від держави на реалізацію проєкту не отримав.

За 40 тисяч гривень біля церкви встановили малу дзвіницю. За 100 тисяч гривень, які пенсіонер зібрав серед друзів і знайомих, встановили біля церкви паркан і висадили дерева.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.