Релігійна громада львівського собору перейшла до ПЦУ

Громада Свято-Георгієвського Кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ МП проголосувала за перехід в Православну церкву України. 

Про це повідомив Юрій Холод, заступник голови Львівської обласної ради.

«Громада Свято-Георгієвського Кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ МП проголосувала за перехід в Православну церкву України. В храмі звучить Слово Боже українською мовою», — ідеться у повідомленні.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький підтвердив, що громада львівського собору УПЦ МП проголосувала за перехід у ПЦУ.

«Мені дуже приємно, що на вулиці Героя України Тараса Бобанича нарешті ми маємо Православну церкву України. Звичайно, що юридично процес ще триває, але сьогодні громада зібралася й чітко сказала, що вони належать до Православної церкви. Мені б дуже хотілося, щоб на місці цього храму постав новий Гарнізонний храм Православної церкви України», — розповів Козицький.

Вранці 5 квітня, громада Свято-Георгіївського Кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ МП проголосувала за перехід до Православної церкви України. Під час ранкового зібрання не минулося без сутичок. На територію собору зайшли невідомі та заблокували вхід на територію до храму.

Напередодні Львівська міськрада заявила, що планує передати майно УПЦ МП на баланс міста. Йдеться про три локації у Львові, де існують парафії УПЦ МП

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.