Уряд відреагував на петицію про дозвіл роботи УПЦ МП в Україні

На сайті Кабміну була створена петиція з закликом не забороняти УПЦ в Україні. Вона вже набрала понад 25 тис голосів. Денис Шмигаль доручив опрацювати порушені питання відповідному органу та поінформувати про результати Кабінет Міністрів України. 

Про це ідеться на головному сайті Уряду.

«Враховуючи, що порушені у петиції питання носять комплексний характер, Державній службі з етнополітики та свободи совісті доручено опрацювати їх та про результати поінформувати автора петиції та Кабінет Міністрів України, — йдеться в повідомленні»,  — ідеться у відповіді на петицію.

Петиція на сайті Кабміну про скасування заборони УПЦ МП на території України була створена у січні 2023 року після заяви Зеленського про розгляд законопроєкту, який унеможливлює діяльність в Україні УПЦ МП. В петиції йдеться про те, що співпраця з окупантами є лише окремими випадками серед священнослужителів, про які віряни дізнаються «з болем» та підтримують розслідування кожного доведеного випадку. Ініціатор петиції закликає «не покладати злочини окремих громадян на всю УПЦ» та зважено підходити до вирішення цього питання.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.