У селі Жихор протестують проти вирубки лісу

Мешканці селища Жихор, розташованого в Основ'янському районі Харкова, збирають підписи під колективним зверненням до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, щоб захистити 11 га соснового лісу на території громади від вирубки під піщаний кар’єр. 

Про це повідомляє медіамережа Громада.Груп. 

Жителі села Жихор вимагають від державних органів розібратися у законності розширення піщаного кар’єру за рахунок лісу, що входить до природоохоронної зони «Нижня частина долини річки Уди» та до Смарагдової мережі Європи. 

«Підприємство ТОВ «Кар'єр Основа» замовило документи, необхідні для дотримання процедур відповідно до закону про оцінку впливу на навколишнє природне середовище, але у них не було головного — а саме інформації про те, що на даній ділянці є ліс», — розповів екоактивіст Валерій Ловчиновський.

Також активісти стверджують, що місцевих жителів керівництво кар’єру ввело в оману, оперуючи поняттям «ділянка», тоді як насправді йдеться про землі лісового фонду, на яких росте здоровий сосновий ліс, останній великий масив у Харкові, що виконує важливу екологічну та рекреаційну функцію.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.