Для громад запустили новий аналітичний портал

Розробники аналітичної платформи Clarity Project запустили новий сервіс — Clarity Hromada. Ця платформа дозволяє побачити ключові показники територіальних громад: бюджетні витрати, економічну активність, демографію, відбудову тощо. 

Скористатися сервісом можна за посиланням: clarity-project.info/hromada/, а також з меню на сайті clarity-project.info. Сервіс є безкоштовним та відкритим для всіх. 

Про це йдеться у повідомленні аналітичного сервісу Clarity Project. 

«Мета проєкту Clarity Hromada — зробити доступ до даних про територіальні громади легким та зрозумілим. Інформація відображається у формі зручних дашбордів»,  — кажуть автори платформи.

Користувачі можуть фільтрувати дані за необхідними показниками, рейтингувати та порівнювати громади між собою, дивитися історію змін показників. Повідомляється, що сервіс постійно поповнюється інформацією з Єдиного державного порталу відкритих даних та інших офіційних джерел. 

Цей проєкт стане у нагоді як мешканцям, громадським активістам та журналістам, так і потенційним інвесторам — для аналізу ринку та конкурентів перед відкриттям нових підприємств. Він буде корисний й локальним бізнесам задля пошуку нових партнерів, а також органам місцевого самоврядування — для ухвалення управлінських рішень.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.