На війні загинув міський голова Лебедина Олександр Бакликов

На війні загинув міський голова Лебедина Олександр Бакликов. Воїн — у минулому десантник, пішов воювати восени 2022 року. Йому було 59 років.

Про це стало відомо з соціальних мереж, пише Zemliak.com.

Ще у 2022 році у Facebook Олександр Бакликов повідомив, що долучається до захисту України.

«Як міський голова, я вважав і вважаю, що з 24-го лютого моїм головним завданням було не допустити окупації міста і всієї громади. Разом з вами та ЗСУ ми не тільки виконали цю святу місію, але й звільнили Сумщину від окупації. Знаючи оперативну ситуацію, переконаний, що 24 лютого вже не повториться. Але є ще значна частина України, яка чекає на визволення... Колишніх десантників не буває. І мені, здоровому, досвідченому десантнику, неймовірно боляче ховати наших дітей, які гинуть за Україну, за кожного з нас. І тому я прийняв рішення, яке вважаю єдино правильним», — написав він тоді на своїй сторінці у фейсбуці.

Про загибель Олександра Бакликова також написали міський голова Тростянця Юрій Бова, голова Недригайлівської громади Костянтин Волков.
Син мера Лебедина Олександр розповів, що батько загинув ще у неділю, 14 квітня. Олександр Бакликов служив командиром гранатометного взводу в штурмовій бригаді, виконував бойові завдання на Авдіївському напрямку.

Разом із побратимом Назаром батько того дня їхав на один із флангів, де ворог оточив інших військових його взводу. По дорозі туди росіяни зробили засідку і обстріляли їхнє авто з кулеметів. Батько прийняв на себе удар та закрив Назара.

Олександр Бакликов загинув на місці. Назар із пораненнями вижив. Тіло очільника Лебедина вдалося забрати лише вчора 15 квітня  з поля бою.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.