Посадовець Оноківської сільради завдав збитків на 645 тисяч грн на закупівлях для армії

У 2023 році Оноківська сільрада закупила спорядження для військових за ціною, завищеною у півтора рази. Через неналежне виконання службових обов’язків підозрюваним, Оноківській територіальній громаді завдано збитків на 645 тисяч гривень.

Про це інформує ГУ Національної поліції Закарпатської області.

Серед товарів — тепловізори, тактичні навушники та розвантажувальні жилети.

«Встановлено, що процедура придбання товарів здійснювалася в обхід електронної системи «Prozorro» та без моніторингу інших ринкових пропозицій», — повідомили в поліції.

Дії посадовця сільської ради у поліції кваліфікували за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Слідчі, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, повідомили фігурантові про підозру. 

Також правоохоронці звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади на час досудового розслідування.

Санкція інкримінованої статті передбачає до 5 років  ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом або без такого. Слідство у справі триває, інформує поліція  Закарпатської області.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.