У прикордонному селі Єліне залишилось двоє пенсіонерів

Прикордонне селі Єліне, що на Чернігівщині, розташоване за 4 км від росії. Постійні обстріли російською армією жителі масово виїхали в інше місце, а тут залишилось двоє пенсіонерів. Вони відмовились покидати своє господарство.

Про це в сюжеті повідомляє Суспільне.

До 1 січня 2023 року у селі проживало близько 150 людей. Обстрілювати його почали масово 2 січня 23 року, а через місяць росіяни з міномета поцілили у погріб житлового будинку, де ховались п’ятеро місцевих жителів. З них вижив тільки один чоловік. Після трагедії люди почали масово покидати Єліне.

«Дві людини залишилось, більшість людей роз’їхались по нашій громаді. В населений пункт Тур’я виїхали, зараз проживають в нас тут 13 сімей. До Сновська виїхали більшість і ще роз’їхалися по громаді. У См’ячі — проживає одна сім’я і в Шкробово проживає ще одна сім’я, також виїхала із села Єліне», — каже староста Тур’янського старостинського округу Олександр Артюшенко

Також Артюшенко додає, люди виїхали з населеного пункту Єліне з надією, що все закінчиться, і більшість людей повернеться і буде жити там. Тому за потреби люди приїжджають, забирають деякі речі, в кого може залишилося трохи дров, у когось там сіно залишилось. Тобто вертаються, але не на постійне проживання, а щоб забрати якісь речі та вернутися назад.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.