Подружжя пенсіонерів з Донеччини півтора року не може скористатись програмою єВідновлення

У Дружківці, що на Донеччині, подружжя понад півтора року ночує у підвалі. Після російських обстрілів у червні 2022 року вони досі не можуть полагодити будинок. За програмою «єВідновлення» держава не виплачує компенсацію.

Про це стало відомо з сюжету Суспільне.

«В домі ми не живемо. Там небезпечно жити — стеля висить. Я поставив підпори. Стіни потріскані. Телевізора жодного не лишилося, ще після того вони усі полопалися. Зараз залишився маленький комп'ютер», — розповів пенсіонер.

Впродовж півтора року 66-річний Валерій з дружиною Любов'ю спускаються до підвалу, щоб переночувати.

«Я зробив два ліжка. Ми тут живемо. Тепло у нас, добре. Вогкості немає. Тут я поставив пічку собі, ми опалюємо. Хіба, що вікон немає», — показує свій підвал Валерій.

За словами Валерія, будинок оглядали три комісії, кілька разів їм надавали матеріали для ремонту, але — не вистачає. Наразі дах будинку вкрили плівкою.

«Даху немає, дверей немає, вікон немає. В будинку тріщини. Привозили дві OSB-плити, сорок дощок. Дали мені вісімнадцять листів на дах», — каже Валерій.

Оформити допомогу за програмою "єВідновлення" подружжя не може через проблеми із документами. Подружжя тримало живність, нині — займаються лише городом. Евакуюватися — не планують.

Як пояснює заступниця начальника Дружківської МВА Олександра Пахомова, подружжю пропонували комунальне житло, доки не буде відремонтований їхній будинок. За її словами, подружжю пенсіонерів і надалі надаватимуть допомогу на ремонт, коли будматеріали від благодійних організацій надходитимуть у громаду.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.