Уряд відновив відключення комунальних послуг за несплату

Уряд скасував заборону на відключення світла та нарахування пені за борги за комуналку. Відповідне рішення заначене у постанові 1405 від 29 грудня 2023 року.

Про це повідомляє Урядовий портал

«Заборонити нарахування плати за житлово-комунальні послуги з дати початку по дату завершення тимчасової окупації територій, включених до переліку ТОТ, відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції ТОТ, та стягнення заборгованості за ці послуги, утвореної після 24 лютого 2022 р. за відповідний період окупації, споживачів та/або членів їх сімей на відповідній території»,  — ідеться у постанові.

Тобто, решта споживачів, чиї домогосподарства не входять в перелік вище, підпадають під штрафні санкції та можуть отримати нарахування пені за несплату за користування комунальними послугами.

Згідно з постановою, у разі тимчасової відсутності в житловому приміщенні споживача та інших осіб понад 30 календарних днів, постачальникам комунальних послуг має бути надана заява та документальне підтвердження в електронній або паперовій формі. Це можуть бути довідки з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби (у тому числі отримані в іноземній державі), відбування покарання тощо.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.