В місцевій церкві села Голинь виготовляють цукати для військових

У селі Голинь Калуського району, що на Івано-Франківщині, люди виготовляють цукати із гарбуза для воїнів ЗСУ. Нарізають гарбуз, сушать та пакують цукати на території місцевої церкви.
До імпровізованої кухні протягом місяця гарбузи зносять не тільки жителі Голині, а й навколишніх сіл, ідеться в сюжеті Суспільного.

На фронт військовослужбовцям вже передали 100 пакунків цукатів. Така ж кількість фасованого продукту — готова до відправлення.

«Ми подумали робити такі перекуси для хлопців. За раз маємо нарізати 30 кг гарбуза, додати до нього 7 кг цукру і 2 кг апельсинів. Головне — коли кипить, треба виключати, аби не перекипіло. Потім розкладаємо сушити», — розповідає Надія Дорик.

Старший брат церковного братства у Голині Іван Мазурик каже: першу партію гарбузових цукатів вже відправили військовослужбовцям села, які нині боронять країну від військових РФ.

«Цукати всередині з пудрою і крохмалем, аби не злипалися. Хлопці взяли собі в кишеню, пішли на позицію. Це — дуже корисно. Тут ще плюс апельсини — багато вітаміну С. Цукати смачні виходять, і не скажеш, що то — гарбуз», — каже Надія Дорик.

Разом із гарбузовими цукатами жителі села Голинь відправляють на передову сухі борщі. Їх виготовляють від початку повномасштабної війни. Мар’яна Компанієць, яка разом з іншими готує для бійців, каже: усі овочі висушують вдома, а потім разом фасують суху страву.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.