Польські перевізники планують блокувати вантажівки на українському кордоні

Польські перевізники планують 6 листопада почати блокаду руху вантажного транспорту поблизу трьох найбільших автомобільних пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, передає Forbes.ua.

«Блокада розпочинається з 12:00 (13:00 за київським часом) 6 листопада одночасно в трьох місцях поблизу кордону з Україною («Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава Руська», «Дорогуськ – Ягодин»)», — зазначив організатор протесту поблизу ПП «Корчова –Краківець» Томаш Борковський.

Як повідомляється, блокуватимуть проїзд вантажних автомобілів, натомість пропускатимуть гуманітарну і військову допомогу для України. Блокада спрямована за те, «щоб мати рівні можливості» з українськими перевізниками.

«Польські перевізники вимагають повернути дозвільну систему для українських перевізників на перетин кордону із Польщею, яку скасували з початком «транспортного безвізу» в червні 2022 року. Також посилити для іноземних перевізників правила перевезень за ЄКМТ та заборонити українським перевізникам реєструвати компанії в Польщі»,  — повідомили організатори протесту.

Крім того, вони хочуть мати окремі черги на всіх кордонах для порожніх фур, у «єЧерзі» для авто на номерах ЄС та отримати доступ до української системи «Шлях». 

Зараз, у розпал сезону вивезення експорту, черги на польських кордонах розтягнулися на 10–14 днів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.