Новопразька громада спрямувала майже півтора млн грн на ЗСУ

Новопразька громада, що на Кіровоградщині, лише від початку 2023 року із бюджету громади виділила 1,4 млн грн на підтримку військових частин, військовослужбовців та їхніх сімей.

Про це повідомляє пресслужба громади.

Частину коштів направили підшефним військовим частинам для придбання безпілотника, акумуляторної батареї та автомобільних шин, а також на проведення ремонту будівель військової частини.

«Всі родини загиблих героїв отримали фінансову підтримку у розмірі 30 000 гривень, а також допомогу на поховання у розмірі 10 000 гривень. Сім’ям загиблих захисників також виділили кошти з бюджету на придбання твердого палива або природного газу — по 15 000 на родину»,  — ідеться у повідомленні.

Не залишаються поза увагою громади і сім’ї військових, котрі зникли безвісти або перебувають у полоні. Їм надали фінансову допомогу у розмірі 20 000 гривень. Поранені захисники отримали на лікування по 15 000 гривень. 

А з нагоди свята Дня захисників та захисниць України Новопразька громада підтримала учасників бойових дій, родини загиблих та полонених оборонців фінансовою допомогою у розмірі 2000 гривень.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.