Селянам на Волині перекрили дорогу до лісу для збору ягід

Жителів села Звірів Підгайцівської громади, що на Волині, не пускали у ліс з боку їхнього села. 

За словами мешканців села, орієнтовно на початку війни на дорозі до лісу поруч села Звірів з’явилися паркан та ворота. Спочатку вони були відчинені, але з часом їх стали закривати.

Про це повідомляє газета Волинь.

В Державному земельному кадастрі є сервітут на частину ділянки, а саме дорогу за парканом. Там вказано, що її власником є Луцька РДА.

«Ми ходили цією дорогою до лісу змалечку! Там працювали наші батьки, а ми допомагали. Звичайно, по гриби-ягоди ходили. Знаємо там кожну стежину. Аж раптом — дорогу перегородили! Сітка 2 метри. Як робили дорогу спільного користування, то кожен із місцевих мешканців свою частку віддав від паю, то тепер це городити?! Брама закрита», — кажуть сестри Марія Вакульчук та Ганна Стасюк.

Цього року охоронець замість того, щоб пропустити одну з сестер по чорниці через ворота, вказав їй на іншу (і дальшу) дорогу — через село Олександрія.

Зазначається, що ліс саме неподалік цього волинського села незвичайний: цю місцину давно облюбували можновладці: тут розташований мисливсько-відпочинковий комплекс «Звірів» із сучасною інфраструктурою й різними принадами для «особливо поважних персон».

Староста Звірова Сергій Панасович наголосив, що дорога, яку отак «перерубали» брамою, не є приватною. Пояснив, що цей шлях є продовженням сільської вулиці Мисливської. Додав, що і йому свого часу охоронець сказав: «Команда: «Не пускать!».

Захищаючи право на безперешкодний вхід у ліс Марія Вакульчук із сестрою зареєстрували заяву до адміністрації Поліського лісового офісу держпідприємства «Ліси України».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.