Державним службовцям готують нову форму нарахування окладів

Прем`єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про запровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад.

Про це пише Судово-юридична газета.

Бюджетом України на 2024 рік закладено формування окплати праці державних посадовців з урахуванням нових підходів. Так, впроваджується система оплати за класифікацією посад, де посадовий оклад, а не премії, матиме більше значення.

«Нова система посилить роль посадового окладу та допоможе усунути зловживання при нарахуваннях додаткових виплат і премій», — озвучив Шмигаль.

Левовою часткою того, що отримуватиме держслужбовець (70%) на руки це буде його посадовий оклад разом з передбаченими законодавством надбавками.

«Також документом передбачається зменшення розміру надбавок для держслужбовців. Згідно з проектом надбавка за вислугу років на державній службі встановлюється на рівні 2% посадового окладу державного службовця за кожний календарний рік стажу державної служби, але не більше 30% посадового окладу», — ідеться у повідомленні. 

Законопроект 8222 щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад вже пройшов перше читання у Верховній Раді.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.