У селі Верхівня створили цех по приготуванню тушкованки для військових

Житель села Верхівня, що на Житомирщині, Юрій Огородній створив цех з виготовлення м’ясних продуктів на власному подвір'ї, щоб забезпечувати бійців домашньою їжею. 

Працюють у цеху шестеро чоловіків та дві жінки, які об’єдналися у громадську спілку. 

Про це пише Експрес.

«До великої війни я займався автоперевезеннями. Якось стали надходити запити щодо їжі для воїнів. Товариш в якого вдома був автоклав, порадив робити в ньому тушкованки і каші з м’ясом й відправляти бійцям на передову», — згадує Юрій.

Чоловік опублікував оголошення в групі села, і люди з громади поприносили нам тушки качок, курей, гусей, свинину, кролятину, яловичину.

«Гречку, рис та пшеничну крупу теж давали небайдужі. Продукти везли з усіх навколишніх сіл. Домовились із житомирськими підприємцями, вони за вигідною ціною возили нам фарш», — каже Юрій.

Тепер у селі працює чотири автоклави. За один раз можуть зробити 300 півлітрових банок смакоти для ЗСУ. А ще — ковбаски, копчені реберця, запечену підчеревину, сало, бо паралельно купують кабанчиків. 

Далі все це передається волонтерам, і вони везуть на фронт. Або ж приїжджають машиною бійці у відпустку, то на передову вантажаться їм баночки з кашами і тушкованкою. 

Джерело фото: особиста сторінка Юрія Огороднього.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.