В Україні презентували два нові сорти картоплі

Агріко Україна разом з партнерами Адама Україна та Yara Ukraine провели «Картопляний День поля» на полях господарства СФНВГ «Коваль» (Тернопільська обл.). 

Компанія Агріко Україна продемонструвала 12 сортів картоплі та презентувала нові ранні сорти Коразон та Спектра. 

Про це ідеться на офіційній сторінці Агріко Україна у Фейсбук.

Картопля сорту Спектра  — ранній високоврожайний сорт з рівномірними округло-овальними бульбами та гладенькою блискучою шкіркою жовтого кольору з поверхневими вічками. Стійкий до золотистої нематоди (Rо 1 та 4), фітофторозу бульб, У-вірусів та до потемніння м’якуша при зберіганні. Чудово підходить для пакування на торгові мережі.

Картопля сорту Коразон характеризується великобульбовістю і невисокою кількістю бульб під кущем. Має досить високу  посухостійкість і  стійкість до вторинного росту (6 балів з 8-ми), розтріскуввання бульб ( 7 балів з 8-ми). 

«Сильними фітопатологічними характеристиками сорту є імунітет до парші звичайної  і стійкість до цистоутворюючої золотої  картопляної нематоди, висока стійкість до вірусу У-картоплі (УВК) і фітофторозу бульб»,  — зазначили в Агріко.

При вирощуванні без поливу в північному регіоні України в умовах 2022 року Коразон формував урожай 46 тонн/га. Сорт вважається ранньостиглим.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.