Жителі села Колоколин проти перейменування місцевої вулиці

У селі Колоколин Букачівської громади, що на Івано-Франківщині, місцеві жителі не хочуть перейменовувати вулицю Чехова. Люди пояснюють це тим, що її назвали не на честь російського письменника Антона Чехова, а в пам’ять про місцевого жителя.

Про це стало відомо від Суспільного.

Село Колоколин розташоване за 60 км від Івано-Франківська. У ньому проживає понад три сотні людей. На вулиці Чехова — до 20 хат.

Методистка відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Букачівської громади Наталія Крижанівська говорить: місцеві жителі іншої назви цієї вулиці не пригадують.

«Якщо піти й запитати, то не всі місцеві вам скажуть, хто такий Антон Чехов взагалі, особливо — старші люди. На початку XX століття вулиці мали свою місцеву назву від того, хто жив. В нас є Якимишина вулиця, бо там жили Якимишини», — пояснює Наталія Крижанівська.

Сестри Марія та Оксана Кравців кажуть: вулицю назвали на честь їхнього діда Панька, який часто їздив у Чехію й отримав однойменне прізвисько.

«То наш дідо і прадід був Чеховий. Приїхав і казав робити по-чеськи. І так назвали вулиця Чехова. І так наше покоління каже: «Куди йдеш? — У вулицю Чехову», « Чиї доньки? — Чехові», — каже Марія Кравців.

Староста села Колоколин Василь Озарків говорить, що все ж візьмуться за перейменування вулиці.

«Будемо збирати людей, проведемо громадські слухання, винесемо це питання на виконком. Потім у Букачівській селищній раді затвердять на сесії. І за потреби вулицю перейменуємо», — каже Василь Озарків.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.