В селі Антоніни поліцейські встановили особу, що знущалась над коровою

В селищі Антоніни, що на Хмельниччині, невідомі особи прив'язали корову до трактора і тягнули ґрунтовою дорогою. Поліцейські вже встановили особу ймовірного злочинця — це 22-річний житель сусіднього села. 

Про це повідомили у ГУ НП у Хмельницькій області.

«Напередодні у соцмережах з'явилося фото скаліченої корови, яка лежала посеред поля. Спочатку автори знімку думали, що тварина загубилася і її шукають господарі. Насправді ж з'ясувалося, що все значно трагічніше.  Як розповіли у благодійній організації UAnimals, яка тепер займається лікуванням корови та звернулася до поліції,  тварина має численні травми», — ідеться у повідомленні. 

За фактом жорстокого поводження з твариною поліцейські відкрили кримінальне провадження. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці працюють над з’ясуванням усіх обставин події.

«Невідомий прив'язав корову до трактора, і вона бігла, поки не знесилилась і не впала. Шкіра обдерта, роги підірвані від ланцюга, на якому її тягнули. Далі, мабуть, ланцюг порвався і тварина залишилась лежати», — написав у соцмережі син власниці корови. 

Невдовзі у полі знайшли й покинутий трактор. Згодом корову оглянув лікар і з'ясувалося, що вона ще й зґвалтована. Крім того, в неї вибиті зуби й вона не може їсти.

До того ж з'ясувалося, що корова — вагітна. Зараз лікарі рятують не лише її життя, а й ненародженого теляти.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.