Держслужбовцям встановили нову норму заробітної плати

В понеділок 10 квітня 2023 року ВРУ ухвалила в другому читанні як закон законопроєкт 8312, яким обмежила заробітні плати у державному секторі десятьма мінімальними зарплатами. Тобто, чиновники, прокурори та депутати зможуть отримувати не більше 67 тисяч грн.

Про це пише Судово-юридична газета.

Однак, ця норма не може бути розповсюджена на суддів, адже їх винагорода регулюється окремими законами.

«У зазначеному максимальному розмірі не враховуються суми допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплата щорічної відпустки», — ідеться у повідомленні.

Зазначене обмеження не застосовується при нарахуванні заробітної плати, грошового

забезпечення таким особам:

військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейським, особам рядового і начальницького складу територіальних (міжрегіональних) воєнізованих формувань Державної кримінально-виконавчої служби.

Обмеження, встановлене у частині першій цієї статті, застосовується також при нарахуванні заробітної плати, грошового забезпечення відповідно народним депутатам

Водночас, цього дня Верховна Рада повернула всім військовослужбовцям 30 тисяч гривень доплати за те, що вони боронять Україну.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.