Бізнесу заборонять використання патріотичної тематики для отримання прибутку

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону № 9128 про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження використання патріотичної тематики при реєстрації торговельних марок та в рекламі.

Про це ідеться на головному сайті Верховної Ради України.

«Ідеться про реєстрацію торговельних марок алкогольних напоїв, продуктів харчування, інших товарів, назви акцій для клієнтів, слогани реклами, які застосовують чи обігрують воєнну тематику у необережний, а подекуди і просто у неприпустимий спосіб», — вказано у пояснювальній записці.

Також зазначається, останнім часом спостерігається експлуатація воєнної тематики в комерційних цілях. В маркетингових комунікаціях виробники споживчих товарів та послуг вдаються до недоречного використання трагічних подій війни, назв постраждалих міст, патріотичних закликів і військових вітань. 

Експерти зазначають, у таких випадках професійна етика часто не спрацьовує, аби виставити необхідні бар'єри при прийнятті рішень про назви товарів чи запуск рекламних кампаній, знижок, акцій з використанням понять, подій і назв, які мають трагічну конотацію або вимагають особливої шани.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.