Родина з села Верхньоторецьке жила під обстрілами та доглядала оранжерею

У селі Верхньоторецьке, що на Донеччині, до повномасштабного вторгнення росії подружжя Дейнеків мало все — будинок, господарство, корів, та родзинкою була оранжерея у 250 кв м. 

Вже з 8 березня 2022 року росіяни гатили селище артилерією, а потім почали рівняти його ФАБами — некерованими авіаційними бомбами вагою у півтонни. Справа всього життя подружжя була знищена.

Про це пише видання Reporters. 

«Розташоване буквально на передовій, їхнє подвір’я десятки разів опинялося під шквальним вогнем. Осколками від снарядів посікло і новий будинок, і майже 200-літню хату Дейнеків», — пише Reporters.

За кількасот метрів звідси починається окупована територія. Найближчі до села Червоний Партизан та Горлівка уже восьмий рік підконтрольні російським силам. Щоб заїхати у Верхньоторецьке, доводиться минати блокпости, а щоб жити тут — мати сталеві нерви. 

«На наше мале село залітало одночасно по три самальоти. 14 березня, коли окупанти поцілили у наш дім, я не одразу зрозуміла, що сталося: ми з Сергієм саме порали корів, коли яяяяяк ляпне. Вибігаємо на подвір’я, а там уже все горить, у хати немає даху», — розповідає Любов Дейнеко, власниця оранжереї.

Подружжя звикли жити під обстрілами, оскільки не хотіли евакуюватись з села через оранжерею та лежачу матір. Понад 20 років оранжерея годувала родину Дейнеків.Томати, лимони і мандарини чоловік із жінкою вирощували в опалюваних вугіллям теплицях. 

Однак, в одну мить перемінилось все: масштабне бомбардування села змусило родину негайно виїхати разом з лежачою матір'ю та покинути все, чим жили — корови, оранжерея, господарство.

Після перемоги подружжя планує відродити справу —  вирощувати екзотичні квіти, свіжозрізані й у горщиках, для себе і на подарунок! 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.