Донецька прокуратура підозрює псевдостаросту у держзраді

Жителька села Новоселівка Краматорського району, що на Донеччині, підозрюється у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). До її обов’язків входило виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій щодо загального керування радою і контролю за діяльністю її співробітників.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2022 року жінка погодилась працювати на окупаційну владу рф. Вона добровільно обійняла псевдопосаду заступниці голови «селищної ради смт Новоселівка адміністрації м. Красний Лиман ДНР», — ідеться у повідомленні.

Крім того, жінка приймала заяви від селян і здійснювала перепис місцевого населення. Оскільки після звільнення смт Новоселівка українськими захисниками вона втекла разом із окупаційною адміністрацією, її оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.