В Україні зареєстровано законопроект про заборону продажу алкоголю і тютюну

В Україні можуть заборонити продавати в супермаркетах і магазинах алкоголь і сигарети. Якщо закон приймуть, то спиртні напої, включаючи пиво, вдасться придбати не в продуктових магазинах, а тільки у спеціалізованих точках.

Повідомляє Unian.ua посилаючись на Верховну раду України. 

Торгівельні зони, які будуть реалізувати товари, включені до списку заборонених, будуть обкладатись штрафом, у розмірі десяти прожиткових мінімумів.

Георгій Мазурашу вважає,що даний законопроект допоможе Україні боротися з масовим вживанням алкоголю і сигарет, які призводять до захворювань, травм і смертей. Законопроект вже переданий на розгляд.

«Пропоную заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, які використовують у електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згорання в приміщеннях магазинів, які продають харчові продукти, товари для дітей чи спортивні товари»,  — заявляє народний депутат Георгій Мазурашу.

Якщо магазини будуть здійснювати продаж алкоголю та сигарет, вони отримають штраф у розмірі десяти прожиткових мінімумів.

Також пропонують створити спеціалізовані торгові точки, куди перенесуть продаж алкоголю та сигарет. Там планують здійснювати продаж лише вказаних товарів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.