У Лохвиці облаштували сміттєсортувальну станцію

У Лохвиці, що на Полтавщині, облаштували сортувальну станцію. До неї можна приносити, зокрема, макулатуру, алюмінієві вироби тощо. Вторсировину, яку відберуть на станції, відвозять до міста Заводське.

Про це повідомляє Суспільне.

«У Заводському встановлений склад, в якому є пресувальне обладнання. Там робітники сортують все відповідно до фракцій. Потім пресують і відправляють на переробку. У Заводському поки прийомного пункту немає, але ми плануємо. Звідси відправляємо сировину, поліетилен, та макулатуру. Загалом на станції працює три працівники», – каже Антон Шульга, засновник станції «GreenCity Hadiach».

Також Атон Шульга додає, відсортовані відходи відправляють на переробку у Сумську та Київську області. Таким чином поки будуть компенсувати витрати на облаштування двох пунктів, а це приблизно пів мільйона гривень. Надалі виручені гроші планують спрямовувати на допомогу українським військовим.

Зазначається, після заснування сортувальної станції у Гадячі, у Лохвиці  вирішили долучити до такої ініціативи й інші населені пункти Полтавщини. Так у Заводській громаді встановили п’ять баків для збору пластикових пляшок, а ще 15 для цього надали із міської ради.

Також 20 контейнерів розмістили у Лохвицькій громаді. 

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.