В Україні запрацює офіс ФАО

Кабінет Міністрів України і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) підписали угоду про створення в Україні Проектного офісу ФАО та надання допомоги нашій державі.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Угоду між Кабінетом Міністрів і Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН - FAO (ФАО) про створення в Україні Проектного офісу ФАО та надання організацією допомоги нашій державі підписано обома сторонами 4 листопада 2022 року», — ідеться у повідомленні.

Україна сподівається на підтримку ФАО з питання пролонгації зернового коридору, строк якого спливає 19 листопада.

Зі свого боку заступник генерального директора ФАО Лоран Тома підкреслив, що після початку широкомасштабних бойових дій ФАО розширила свою діяльність в Україні для підтримки сільгоспвиробництва та продовольчих систем з метою захисту постраждалих від війни домогосподарств та громад.

Нагадаємо, що за фінансової підтримки, зокрема, Японії, Канади та Minderoo Foundation, ФАО спільно з Урядом України реалізує Стратегію щодо підтримки зберігання зерна. Мета програми — допомога фермерам тимчасовими засобами для зберігання врожаю та підтримка на високому рівні експортного потенціалу України. Стратегія передбачає постачання українським аграріям рукавів для зберігання зерна, обладнання для навантаження та розвантаження, а також модульних зерносховищ. Загалом у межах Стратегії передбачається забезпечити зберігання щонайменше 4,07 млн тонн зерна (25% від загальнонаціональної потреби).

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.