05 травня Побут

На Вінниччині виготовляють борщові набори для захисників

Жителі Глуховецької громади, що на Вінниччині, передали на передову 40 порцій «сухих» борщових наборів та понад 150 маскувальних сіток. Волонтерських цех облаштували у місцевій школі. 

Про це пише Суспільне.

Рецепт приготування сухих борщів запозичили у коломийських кухарів. 

«Один — на 4 порції, на 2,5 л кипʼятку, яким заливається вміст пакету. Ми передали поки 10 пакетів. 40 порцій. Це розраховано на тих людей, які перебувають в польових умовах. Ми відкинули варіанти, де потрібно було варити і залишили тільки ті, де треба було запарити», — розповідає Людмила Дрижук, директорка закладу 

Шкільна їдальня працює на потреби військових та переселенців від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. За словами кухарки Валентини Костюк, наліпили та передали кілька тисяч вареників та «бендериків», закрутили сотні банок тушкованки. Наразі пакують сухі борщі.

«Усе пересушити, зблендерувати, відважити і запакувати. Цю всю суміш, яка запакована, в кипʼяток на хвилин 10-15 і все — борщ готовий», — каже Валентина Костюк.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що у селі Демидівка Тростянецької громади, місцеві жителі з економією займаються озелененням своїх територій. Там нещодавно облаштували соціальну теплицю на 120 квадратних метрів. У ній для себе та й для продажу, вирощують зелень та редис, також квіти.

Читайте також: 

Підтримайте наші агромедіа