В селі Чорнобаївка ЗСУ вже восьмий раз знищують окупантів

В селі Чорнобаївка, що на Херсонщині, російські війська вже восьмий раз підряд зазнають масштабних втрат. Після спроби проїхати селом окупанти зазнають нищівного удару від ЗСУ.

Про це повідомляє УНІАН.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович пояснив феномен Чорнобаївки, де українські військові 8 разів в результаті авіаударів знищували військову техніку й особовий склад супротивника.

«російські окупанти накопичили величезне угруповання з Криму на тому напрямку — там, де Миколаїв, Одеса. Їм бажано, але недосяжно, рухатись через два мости  — антонівський міст і міст у Новій Каховці», — зазначив він.

За словами Арестовича, там виходить дуже вузький прохід, але окупантів «величезна кількість», і просуватися вглиб України вони можуть лише «капілярним шляхом».

Чорнобаївка — село в Україні, центр Чорнобаївської сільської громади Херсонського району Херсонської області. У селі розташований аеродром, де постійно зазнає втрат російська армія. 

«Чорнобаївка заснована наприкінці XVIII ст. на землях Херсонської міської управи. Історію виникнення пов'язують із запорізьким січовим козаком Петром Олександровичем Чорнобаєм, якого цариця Катерина за хоробрість, проявлену в бойових походах проти польської шляхти і турецьких яничарів, обдарувала невеликим земельним наділом поблизу Херсона»,  —  кажуть історики.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що село Чорнобаївка, що на Херсонщині, де ЗСУ шість разів знищили техніку окупантів, увійде в історію воєн. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.